• patiënten die direct kunnen profiteren van inzichten verkregen via EPD-gegevensanalyses,
  • zorgverleners die gegevens registreren in EPD-systemen,
  • onderzoekers die EPD-gegevens willen hergebruiken om kennislacunes te dichten,
  • EPD-leveranciers die EPD-systemen maken,
  • privacyfunctionarissen die procedures opstellen over hergebruik van EPD-gegevens,
  • data-stewards die helpen bij het extraheren en voorbewerken van EPD-gegevens,
  • de overheid die wetten uitvaardigt die van invloed zijn op het hergebruik van EPD-gegevens.

30-06-2023

Tijdens de tweede gebruikersbijeenkomst zijn de eerste stappen van LEAPfROG gepresenteerd. Het ging onder andere over de kwaliteit van data, over het creëren van een lijst met nierproblemen door geneesmiddelen, kennis grafieken (binnenkort meer hierover) en informatie behoeften van artsen. Jurjen van der Schans gaf een presentatie over PITTS. PITTS is een partner binnen het LEAPfROG project en biedt een web applicatie voor het continue updaten van systematische reviews en meta-analyses. Het systeem ondersteunt onderzoekers in het uitvoeren van de reviews. Meer informatie is te vinden op de website: Living systematic review software | Pitts. In totaal waren 31 deelnemers aanwezig bij de gebruikersbijeenkomst. Heel interessant en we werken vol inspiratie verder aan het ontwikkelen van een lerend medicatieveiligheid systeem binnen LEAPfROG!

23-03-2023

Joris, Daniel en Romy zijn nu alle 3 gestart met hun PhD traject bij de LEAPfROG studie! Vandaag hebben zij de PhD plannen gepresenteerd tijdens de jaarlijkse Promovendidag van de afdeling klinische informatiekunde.

12-01-2023

Op donderdag 12-01-2023 is de eerste LEAPfROG kick-off bijeenkomst georganiseerd. Het was ontzettend leerzaam en we zijn erg blij met de hoge opkomst en interesse voor het project vanuit diverse groepen waaronder: (huis)artsen, patiënten, apothekers, bedrijven, regulerende instanties en onderzoekers. Alle adviezen nemen we mee in onze plannen voor een verhoogde kans dat de LEAPfROG resultaten daadwerkelijk impact zullen hebben.

01-11-2022

Vandaag start ons onderzoeksproject LEAPfROG officieel!


Over LEAPfROG

LEAPfROG is een wetenschappelijk onderzoek naar de meerwaarde van machine learning en big-data voor het optimaliseren van farmacotherapie uitkomsten bij patiënten met multimorbiditeit. LEAPfROG is een private-publieke samenwerkingsverband tussen Amsterdam UMC, Vrije Universiteit, Open Universiteit en acht private partners. LEAPfROG wordt voor 70% gefinancierd door NWO. De private-partijen co-financieren het project voor 30%.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.